Heffingskorting groen geleidelijk weg

De heffingskorting van 1,3% op groene, culturele en sociaalethische beleggingen zal op 1 januari 2011 niet in één keer geschrapt worden zoals het kabinet beoogde, maar zal geleidelijk worden afgebouwd. Dat heeft de Tweede kamer afgelopen donderdag besloten.

De heffingskorting van 1,3% die beleggers nu in box 1 ontvangen zal in vier stappen worden teruggebracht tot nihil. De eerste stap is in 2011, dan wordt de korting teruggebracht naar 1%. Per 2012 gaat zij naar 0,7%, per 2013 naar 0,4% en per 2014 vervalt zij geheel. De vrijstelling van de 1,2% vermogensrendementsheffing in box 3 die beleggers in groene, sociaalethische en culturele fondsen ook ontvangen, blijft geheel intact.

Triodus liet op 19 november 2010 weten de handel in het Triodos Cultuurfonds en het Triodos Groenfonds maandag 29 november 2010 weer te hervatten. Vanwege de onduidelijkheid over de heffingskorting hadden verschillende banken, waaronder Triodos, begin oktober  de handel in de fondsen waar de korting betrekking op had, stilgelegd.

Over belastingvragen

Ervaren belastingadviseur
Dit bericht werd geplaatst in Inkomstenbelasting en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s