Eindejaarstips 2015 voor de DGA, heeft u leningsovereenkomsten met uw BV controleer ze

U kunt alleen leningen afsluiten met uw BV als ze zakelijk zijn. Wanneer is een lening zakelijk? Een lening is zakelijk als ook een onafhankelijke derde een dergelijke lening zou aangaan of verstrekken. Tevens moet de lening zakelijke voorwaarden bevatten. Controleer daarom of uw bestaande leningsovereenkomsten aan deze voorwaarden voldoet. Waar moet u op letten? Alleen als de leningsovereenkomsten schriftelijk zijn vastgelegd, er een aflossingsschema is opgesteld voor het terugbetalen van de lening en er een zakelijke rente is afgesproken is er sprake van zakelijkheid. Tevens dienen er zekerheden gesteld te worden. Uiteraard dient u zich te houden aan de afspraken zoals deze zijn vastgelegd in de leningsovereenkomst.

Tip: Wilt u vooraf zekerheid inzake een leningsovereenkomst tussen u en uw BV? Laat deze dan beoordelen door de Belastingdienst.

Over belastingvragen

Ervaren belastingadviseur
Dit bericht werd geplaatst in Aangifte inkomstenbelasting, Aangifte vennootschapsbelasting, Ondernemer, Vennootschapsbelasting, ZZP en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s